• 0 Items - 0,00
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι
diogenis

Blog

Εκδόσεις Κουίντα

SONY DSC

LOGO-KOUINTA SQUAREΟι Εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ ξεκινούν την συνεργασία τους με το Παλαιοβιβλιοπωλείο του Νίκου Χρυσού που βρίσκεται στην Χαριλάου Τρικούπη 63. Σε μια εποχή που οι αξίες δοκιμάζονται η εταιρεία Κουίντα επιλέγει συγκεκριμένους χώρους που θα συνεργαστεί, που προωθούν την φιλαναγνωσία, την διατήρηση των αξιών της ανθρώπινης συνείδησης, και την καλλιτεχνική διάθεση που θέλουμε να έχουν οι συνεργάτες μας.

Οι Εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ είναι Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών. Οι εκδόσεις ξεκίνησαν την δραστηριότητα τους σε μια δύσκολη εποχή, με σκοπό να προβληθούν νέοι και παλαιότεροι συγγραφείς και ποιητές. Τα βιβλία των καλλιτεχνών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, έκφρασης και σκέψης. Το καλλιτεχνικό βιβλίο, που διέπεται από δικούς του κανόνες, οριοθετεί σαφώς τις αποστάσεις του από μια παρακμασμένη κουλτούρα βιβλίου με καταναλωτικό προσανατολισμό, από την επικρατούσα μετριότητα του μαζικού έντυπου μεταξύ των βιβλίων.

Η σκέψη ταξιδεύει στο δημιουργικό κενό ανάμεσα στην φαντασία και την αλληγορία, στο πεδίο των προθέσεων του ποιητή και συγγραφέα και της διάθεσης του να κυριαρχήσει στα ένστικτα του. Η ποίηση δεν είναι ένα ελευθέρωμα της συγκίνησης, λέει ο Έλιοτ, αλλά απόδραση από τη συγκίνηση. Δεν είναι έκφραση της προσωπικότητας, αλλά απόδραση από την προσωπικότητα.

Στο Παλαιοβιβλιοπωλείο θα βρείτε:

 • Την «Εισαγωγή στον Κινηματογράφο» του Χρήστου Ν. Καρακάση που απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου.  Η «Εισαγωγή στον Κινηματογράφο» αποτελεί επιτομή όλης της πληροφορίας που χρειάζεται όποιος ξεκινά την ενασχόληση του μ’ αυτόν. Το βιβλίο μας ξεναγεί αναλυτικά στην Παγκόσμια Ιστορία του Κινηματογράφου, στην Ελληνική Κινηματογραφική Ιστορία, στους κυριότερους αισθητικούς σταθμούς και ρεύματα όπως του εξπρεσιονισμού, της Νουβέλ Βαγκ κλπ. Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σκηνοθέτες του Νεορεαλισμού, να θαυμάσει αριστουργήματα του Free Cinema και, ταυτόχρονα, να πλοηγηθεί στην  τέχνη του Ντοκιμαντέρ.Σε ξεχωριστή ενότητα αναπτύσσονται το σενάριο, η τεχνική, ο φωτισμός και η σημειολογία, με λόγο απλό και κατανοητό για ευρύτερη μελέτη και έρευνα. Ο Ψηφιακός Κινηματογράφος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής πραγματικότητας στην εποχή μας και στο συγκεκριμένο βιβλίο έχει βρει τη θέση του. Οι βασικότεροι κανόνες που διέπουν τη σκηνοθεσία αφορούν στη σύνδεση του πονήματος με τη σκέψη του συγγραφέα, τόσο για τους μελετητές του κινηματογράφου, όσο και για όσους ξεκινούν την ενασχόληση τους για πρώτη φορά.
 • Τις ποιητικές συλλογές του Σπύρου Τσοτάκου.  Η ευαισθησία και ο πλούτος στη συναισθηματική και καλλιτεχνική έκφραση της ποιητικής συλλογής ,η αισθητικότητα και η νοητικότητα δεν είναι δύο αντίθετες ιδιότητες και η μία δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την άλλη. Η διαφορά τους είναι, ότι η πρώτη πραγματοποιείται έμμεσα, από έξω, ενώ η άλλη άμεσα, από το έσω. Το απώτατο όριο της ποίησης στη φυγή της από τη σφαίρα του συνειδητού στη σφαίρα του υποσυνείδητου, το ιδανικό για την ποίηση της απόλυτης ελευθερίας. H ποιητική ελευθερία του Σπύρου διαφυλάττει την εσωτερική ζωή, τον εσωτερικό κόσμο, που κινδυνεύει κάθε στιγμή να διαβρωθεί από τα δελεαστικά μηνύματα μιας πολύχρωμης όσο και αντιφατικής πραγματικότητας και από τη σκληρότητα του καθημερινού κοινωνικού ανταγωνισμού. Η εσωτερική ζωή είναι η πρώτη ύλη του ανθρώπου. Στην περίπτωση αυτή η αυτογνωσία είναι μια πράξη οριοθέτησης και διεύρυνσης αυτού του εσωτερικού κόσμου.
 • Την ποιητική του Ηλία Τσέχου «Τα πλήθη του ενός», Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση που την υποστηρίζουν σχέδιο του Νεοκλή Κυριάκου στο εξώφυλλο και έργο της Βασιλικής Κάππα στο οπισθόφυλλο. Τα ποιήματα ανατρέχουν σε θεματικές περιοχές οικείες  του Ηλία Τσέχου: μοναξιά, αίσθηση απώλειας αγαπημένων προσώπων, ανικανοποίητος έρωτας, αλλά και προσδοκία του έρωτα, ο ρόλος της ποίησης, ο πόνος και η οργή για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση.
 • Την μικρή ιστορία (στα αγγλικά) του Tim Kelly την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, αυτού του ιδιαίτερου καθηγητή δημιουργική γραφής στο Coventry University.
 • Την Ρεμπέτικη ραψωδία του Δημήτρη Γκουζιώτη, ένα μουσικό ιπποτικό μυθιστόρημα στο οποίο συναντούμε μια παρέα από αυθεντικούς ρεμπέτες και τους ακολουθούμε σε μια περιπέτεια ζωής. Περιγράφεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μια ολόκληρη εποχή γεμάτη ένταση και ιδιαίτερους ανθρώπους. To εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο διεθνής εικαστικός Falah Ghati .Το  ρεμπέτικο τραγούδι είναι το ελληνικό αστικό τραγούδι που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα στα μεγάλα εμπορικά και κοινωνικά κέντρα, εκφράζοντας τους καημούς, τους πόθους και τις αντιλήψεις των περιθωριακών ατόμων, τα οποία είχαν αποκληθεί ή αυτοαποκληθεί, ρεμπέτες. H ίδια η λέξη ρεμπέτης έχει κατά καιρούς επιδεχθεί ποικίλες ερμηνείες. Άλλοι χαρακτηρίζουν με αυτήν τον απείθαρχο, άλλοι τον exofyllo dimitris gouziotisπαράνομο (ιδιότητα που περιλαμβάνει τον αλήτη, τον μάγκα, τον νταή, τον κουτσαβάκη)κι άλλοι τον γλεντζέ, τον ξενύχτη.H λέξη ρεμπέτης και ρεμπέτικο προέρχονται πιθανότατα από την τουρκική γλώσσα (ρεμπέτ = ανυπότακτος) ή από τη σερβική (ρεμπέτ = με την έννοια του αντάρτη) ή ίσως από τη βενετική rebelo (αντάρτης) και την ισπανική rebelde (αντάρτης, επαναστάτης).
 • Το έργο Ένα αστέρι στη γη, της Μαρίας Λιτσοπούλου είναι εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στην Ιταλία, και γράφτηκε το 1990. Έχει ανέβει το 1999 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Λιτσοπούλου, ενώ παιζόταν, για μια σεζόν, στα πλαίσια της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Οι παπαγάλοι μας»

Όλα τα βιβλία μας που έχουν εκδοθεί και αυτά που είναι στην προ-παραγωγή και επεξεργασία και θα εκδοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, θα μπορείτε να τα αποκτήσετε στο Παλαιοβιβλιοπωλείο.

Διαβάστε τα:

Comments(2)

  • ↔ + 0,750000 bitсоin. Receive =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--504258-03-14?hs=61368bbb8eab5a4e1ea0f285f9d13b09& ↔

  • 21 ώρες ago

  ib5fky

 1. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

clickmedia