Skip to Content

Ιστορική επισκόπηση των εγκληματολογικών θεωριών κατά τον 19ο αιώνα

Η γένεση της εγκληματολογίας
Βλάχου, Βίκυ
Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη
ISBN: 978-960-562-059-2
Σελίδες: 156
Έτος Έκδοσης: 2013
Τιμή: 13.00 €
Περιγραφή

Η Εγκληματολογία, όπως σωστά παρατηρήθηκε, αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ακαδημαϊκούς κλάδους διεθνώς. Και αυτό ασφαλώς οφείλεται αφ' ενός στην ανάγκη για τη μελέτη του εγκληματικού ζητήματος που ολοένα και περισσότερο, δυστυχώς, ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες και αφ' ετέρου στην έλξη που ασκεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι παρέχει μιαν εντυπωσιακή σύνθεση ιδεών - της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, του δικαίου, της ψυχολογίας, της ψυχανάλυσης, της πολιτικής επιστήμης, της ανθρωπολογίας, της γενετικής, των νευρο-επιστημών, της βιοηθικής - που στοχεύει στην εξήγηση του εγκληματικού φαινομένου.
Ως παγκόσμιο διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο η εγκληματικότητα απασχολεί από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα τους κάθε λογής διανοητές που επιχειρούν να την εξηγήσουν και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής της. Οι διαφορετικές κατά καιρούς εξηγήσεις αυτές, βασισμένες σε διαφορετικές μεθοδολογίες και τρόπους προσέγγισης, κατάφεραν ορισμένες φορές να αναχθούν σε θεωρίες και να τύχουν κάποιας συστηματοποίησης. Οι θεωρίες, ιδιαίτερα στις μέρες μας, έχουν πληθύνει, χωρίς, όμως, τις περισσότερες φορές να χαρακτηρίζονται από πραγματική πρωτοτυπία.
Στα νεώτερα χρόνια, ήδη από τα μέσα του 18ου αιώνα, με την επικράτηση της κλασσικής σχολής, αλλά κατ' εξοχήν κατά τον 19ο αιώνα, παρατηρήθηκε εξαιρετική άνθηση προσεγγίσεων στον συγκεκριμένο επιστημονικό χώρο, πράγμα που έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωση της σύγχρονης Εγκληματολογίας.
Η εμφάνιση της γαλλο-βελγικής χαρτογραφικής σχολής, της σχολής της Λυόν, της σχολής του κοινωνικού περιβάλλοντος και, βέβαια, της ιταλικής θετικιστικής σχολής έδωσαν αποφασιστική ώθηση στη επιστήμη αυτή και καθόρισαν εν πολλοίς την περαιτέρω πορεία και την εξέλιξή της.
Το ανά χείρας πόνημα ασχολείται με αυτήν ακριβώς την περίοδο και επιχειρεί με μια πιο φρέσκια ματιά να σημειώσει τις πιο σημαντικές συμβολές κατά την διάρκεια της. Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, η παρούσα μελέτη έχει σημαντικά εμπλουτισθεί, έχει μετατοπίσει το κέντρο βάρους της και έχει επεκταθεί στη διερεύνηση της εξέλιξης της εγκληματολογικής σκέψης εν γένει και όχι μόνο στα ζητήματα που αναφέρονται στη βία. Η σημασία της ιστορικής προσέγγισης είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την κατανόηση και της σημερινής κατάστασης στην επιστήμη

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 13.00 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Δευτέρα
24
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.33
Σελήνη
21 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Ξένη, Ξένια, Φίλων
Σαν σήμερα...

24 Ιανουαρίου 1959

Θάνατος του Ουίνστων Τσώρτσιλ, Βρετανού πολιτικού, πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασίλειου κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση