Skip to Content

Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια

Ιστορία για την ΣΤ΄ δημοτικού
Ρεπούση, Μαρία / Ανδρεάδου, Χαρά / Πουταχίδης, Αριστείδης / Τσιβάς, Αρμόδιος
Εκδόσεις Βιβλιόραμα
ISBN: 978-960-8087-70-5
Σελίδες: 137
Έτος Έκδοσης: 2008
Τιμή: 11.50 €
Περιγραφή

Αυτή είναι η β΄ έκδοση του βιβλίου ιστορίας που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας μεγάλης δημόσιας διαμάχης για την ιστορία, τη μνήμη και την εθνική ταυτότητα. Εκδίδεται για να μπορεί να μελετηθεί και να κριθεί, να κατακριθεί ενδεχομένως, όχι μόνον για ό,τι συμβολίζει αλλά και για ό,τι πραγματικά είναι. Εκδίδεται επίσης για να μπορεί να αξιοποιηθεί, συμπληρωματικά έστω, στη διδασκαλία της ιστορίας στο σχολείο και να εκπληρώσει μ' αυτό τον τρόπο το σκοπό της συγγραφής του. Εκδίδεται, τέλος, για να αντισταθεί στην αυθαιρεσία της απόσυρσής του και να δικαιωθεί ως πνευματικό προϊόν που δικαιούται να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Η α΄ του έκδοση διδάχθηκε στα σχολεία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2006-2007 προκαλώντας σημαντικές, πολυποίκιλες και ετερόκλητες, εξωσχολικές κατά κύριο λόγο, αντιδράσεις οι οποίες θα αποτελέσουν πιθανότατα αντικείμενο διερεύνησης, μελέτης και ερμηνείας. Το ίδιο προέκυψε από μια θεσμική διαδικασία αντικατάστασης των σχολικών βιβλίων που διδάσκονταν στα ελληνικά σχολεία για 20 περίπου χρόνια και από την επιθυμία της συγγραφικής του ομάδας να συμβάλει έμπρακτα στην ανανέωση τους. Το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού για τα Νεότερα και Σύγχρονα Χρόνια, σε συνδυασμό με το βιβλίο του/της εκπαιδευτικού και το τετράδιο εργασιών, ήταν μια απόπειρα προσαρμογής των σχολικών βιβλίων ιστορίας σε σύγχρονα ερευνητικά και θεωρητικά δεδομένα για την ιστορία, την ιστορική εκπαίδευση και την ιστορική καλλιέργεια των παιδιών. Μια προσπάθεια αξιοποίησης των όποιων δυνατοτήτων αφήνουν τα καταστατικά κείμενα της εκπαίδευσης στα οποία στηρίζονται τα σχολικά βιβλία. Ένα εγχείρημα επαναπατρισμού της σχολικής ιστορίας. Δεν ήταν το πρώτο και πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η συγγραφική ομάδα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά ιστορικούς, εκπαιδευτικούς και πνευματικούς ανθρώπους που υπερασπίστηκαν δημόσια, σε δυσμενείς συχνά συνθήκες, το παραπάνω εγχείρημα. Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες μας στο Γιάννη Γιανουλόπουλο, τον Αντώνη Λιάκο και το Βασίλη Παναγιωτόπουλο. Τους οφείλουμε πολλά. Οφείλουμε επίσης πολλά στους/στις συναδέλφους που με τις παρατηρήσεις τους συνέβαλαν στις βελτιώσεις της β΄ έκδοσης του βιβλίου.

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Σκληρόδετο, Βιομηχανική βιβλιοδεσία, Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 11.50 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Σάββατο
13
Αυγούστου
2022
Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.18
Πανσέληνος

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

13 Αυγούστου 1846

Η Καλιφόρνια περνά στην εδαφική επικράτεια των ΗΠΑ.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση