Skip to Content

Κάτω από τον πήχη

Πώς η Ε.Ε. χάνει στον ανταγωνισμό με ΗΠΑ, Κίνα - Γιατί η Ελλάδα μένει πίσω μεταξύ των «27»
Κύρτσος, Γιώργος
Εκδόσεις Free Sunday
ISBN: 978-618-85661-0-1
Σελίδες: 596
Έτος Έκδοσης: 9/2021 (Πρώτη Έκδοση)
Τιμή: 9.00 €
Περιγραφή

Ο Γιώργος Κύρτσος επιχειρεί με το βιβλίο του "Κάτω από τον πήχη" να θέσει δύο ζητήματα στρατηγικής σημασίας και να συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, στον προβληματισμό για την αναζήτηση και την εφαρμογή της αναγκαίας στρατηγικής. Το πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με την υστέρηση που εμφανίζει η Ε.Ε. έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας στην αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων κρίσεων και γενικότερα.
Οι "27" βλέπουν το ειδικό βάρος τους να περιορίζεται στην παγκόσμια οικονομία και στη διεθνή πολιτική. Οι τεράστιες ελλείψεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η απουσία θέλησης για περισσότερη Ευρώπη, καταδικάζουν την Ε.Ε. να περνάει συνεχώς "κάτω από τον πήχη" στον σκληρό ανταγωνισμό με τις δύο υπερδυνάμεις του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ο συγγραφέας αναλύει τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και τις σχέσεις τους με τους πολίτες, τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος των κρατών-μελών αλλά και των πολιτικών ομάδων που κινούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις σχέσεις της Ε.Ε. με τους πρωταγωνιστές της διεθνούς πολιτικής και αυτούς που έχουν την τάση να κινούνται εκτός διεθνούς νομιμότητας, τη μάχη που δόθηκε κατά του Covid-19 σε επίπεδο κρατών-μελών και Ε.Ε. και τι διδάγματα μπορούμε να αντλήσουμε από τα λάθη που έγιναν.
Ο Γιώργος Κύρτσος αναλύει σε ειδική ενότητα του βιβλίου αυτό που ονομάζει "ανάρμοστη σχέση" Ε.Ε.-Τουρκίας, γιατί μέσα από αυτήν αναδεικνύονται οι αντιφάσεις, η έλλειψη αλληλεγγύης και στρατηγικού προσανατολισμού των "27". Έμπειρος αναλυτής των οικονομικών εξελίξεων ο Γ. Κύρτσος, παρουσιάζει τα αδύναμα σημεία της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας των οποίων περνάμε "κάτω από τον πήχη" στον εσωτερικό οικονομικό ανταγωνισμό της Ε.Ε. και πέφτουμε συνεχώς οικονομική κατηγορία.
Παρουσιάζει την προοπτική για την ελπιδοφόρα περίοδο από το δεύτερο εξάμηνο 2021 έως και το 2026 και εξηγεί τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσει η οικονομία μας μια νέα δυναμική.
Κατά την άποψή του δεν αρκεί να πάμε απλά καλύτερα μέχρι τα τέλη του 2026 για να επιστρέψουμε στη συνέχεια στις μίζερες επιδόσεις της τελευταίας τεσσαρακονταετίας. Πρέπει επιτέλους να βρούμε τον τρόπο να περάσουμε πάνω από τον πήχη στον σκληρό ανταγωνισμό στο εσωτερικό της Ε.Ε., αναλύοντας σωστά τα βασικά χαρακτηριστικά της Ε.Ε., ενισχύοντας την χρηματοδοτική μας αυτονομία απέναντί της, αναπτύσσοντας συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα και αξιοποιώντας τις διμερείς σχέσεις με χώρες που πραγματικά θέλουν να στηρίξουν την οικονομία μας.

Λεπτομέρειες:
Κατάσταση: Δεύτερο χέρι, Πολύ καλή κατάσταση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Γλώσσα: ελληνικά
Τιμή: 9.00 € (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
Σάββατο
2
Ιουλίου
2022
Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.46
Σελήνη
3 ημερών
Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών
Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

2 Ιουλίου 1777

Το Βερμόντ, πολιτεία της Αμερικής καταργεί τη δουλεία.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση