Skip to Content

2ο Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο

 

Η «Αθήνα καλεί Αθήνα» (Athens calls Athens - AKA) διοργανώνει το 2ο Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο, με τίτλο: «The Man (Human being) and his Creations, Foresighting the Future (Ο άνθρωπος και τα δημιουργήματά του, προοιωνίζοντας το μέλλον)», από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2022, υπό την αιγίδα 11 φορέων μεταξύ αυτών του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Πόλης των Αθηνών, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

Η «Αθήνα καλεί Αθήνα» είναι ένα δίκτυο για την ανάπτυξη συνεργειών σε κοινωνικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό και ερευνητικό επίπεδο και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ πόλεων που φέρουν το όνομα «Αθήνα» σε παγκόσμια κλίμακα. Το δίκτυο αυτό μπορεί να ιδρύει υποκαταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για συνεργασία με εταιρείες, πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο σκοπό.

Όλες οι δραστηριότητες της ΑΚΑ με κέντρο τον πολιτισμό αποβλέπουν στη προβολή της πόλης της Αθήνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας σε όλο τον κόσμο, μέσω της δημιουργίας ενός διεθνούς δικτύου, το οποίο προωθεί, αναπτύσσει, κινητοποιεί και βελτιστοποιεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ιδρυμάτων και ανθρώπων.

Οι κοινωνίες μεταξύ των πόλεων που φέρουν το όνομα «Αθήνα», καθώς και το προσωνύμιο «Αθήνα» αποτελούν τους πυρήνες συγκρότησης, προβολής και διάδοσης των αξιών της ΑΚΑ.

aka2022

Δύο χρόνια μετά το επιτυχημένο 1ο Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο, το 2ο θα αξιοποιήσει τη δύναμη του διαδικτύου για να ενώσει τις Αθήνες του κόσμου, με στόχο να διερευνήσει την επίδραση όλων των σύγχρονων δημιουργιών και ανακαλύψεων στην μελλοντική ανάπτυξη της ανθρωπότητας εστιάζοντας στους τομείς της Βιώσιμης ανάπτυξης, της Κλιματικής κρίσης και των Φυσικών καταστροφών και της Πολιτισμικής Διεθνοποίησης.

Το Συνέδριο στοχεύει αφενός, στη σύσταση μιας μόνιμης επιστημονικής ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετά σε συνεχή βάση την πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη του Ανθρώπου απευθυνόμενο σε καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές πόλεων που φέρουν το όνομα ή την επωνυμία «Αθήνα» σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και σε στελέχη εταιρειών του ιδιωτικού τομέα αλλά και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και αφετέρου, στη δημιουργία ενός Ανθρώπινου Παρατηρητηρίου, το οποίο θα λειτουργεί ως κόμβος (node) συνάντησης, όπου συλλογικότητες και άτομα θα διακινούν τόσο το ερευνητικό τους έργο, όσο και τις επαγγελματικές τους εμπειρίες.
Η «Αθήνα καλεί Αθήνα» είναι εδώ και σας καλεί!

Ακολουθεί σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε το συνέδριο:
https://us02web.zoom.us/j/82127560525?pwd=R0FFK1JTQ1NWNm8rV1RHTjMwNUZNdz09

Webinar ID: 821 2756 0525
Passcode: 583110

Περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες του συνεδρίου και την «Αθήνα καλεί Αθήνα» (Athens calls Athens),
δείτε εδώ: https://athenscallsathens.gr/conference22/

Newsletter

Θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις προσφορές μας και να σας στέλνουμε μέσω email τον κατάλογο μας; Γραφθείτε στο newsletter!
Όροι και Προϋποθέσεις

«Ιστορίες βιβλίων» από τις Eκδόσεις Καστανιώτη

istoriesbiblion

24 βιβλιοφιλικές ιστορίες

ΕΤ1 - Ενημέρωση

et1 2015

Ο Νικόλας Περδικάρης επισκέπτεται το Παλαιοβιβλιοπωλείο

 

ET1 - Greenteam

Green Team - ET1
δείτε το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στο βιβλιοπωλείο μας
 
Σάββατο
24
Φεβρουαρίου
2024
Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.07
Πανσέληνος

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Σαν σήμερα...

24 Φεβρουαρίου 391

Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α΄απαγορεύει την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και την ειδωλολατρία.

δείτε και άλλες ημερομηνίες...

Το καλάθι σας


Το καλάθι σας είναι άδειο
  • Διαφήμιση